
Gaziantep Açık Alan İlaçlaması
Gaziantep Açık Alan İlaçlaması, istenilen zamanda yapıldığı için haşereleri yok etmede etkili bir yöntemdir. Kalın bir sis görünümü vardır. 5-7 günlük aralıklarla tekrarlanması gerekir. Gaziantep İlaçlama, özellikle sineklere karşı yapılır. Açık havada görülen sinekler dışında, haşere ve tarım alanlarında bulunan yabani otlara karşı da ilaçlama yapılır. İlaçlama yaparken toprağın ve canlıların zarar görmemesine dikkat edilmelidir. Özellikle yazın, evler, caddeler, sokaklar, pazarlar, çöpler ve nüfusun çok olduğu yaşam alanlarının ilaçlanması gerekir.
Gaziantep Açık Alan İlaçlaması Yapılan Yerler
Gaziantep Açık Alan İlaçlaması Yapılan Yerler, bitki yetiştirilen alanlar ve haşerelerin bulunduğu alanlardır. Ekilen alanlarda, bitkilerin gelişmesini ve ürün vermesini engelleyen yabani otlar Gaziantep İlaçlama ile yok edilir. Yapılacak olan ilaç, toprağın yapısına, yetiştirilen bitkinin türüne ve yabani ota göre değişiklik gösterir. İlaçlama yapılmazsa, bitki ihtiyacı olan su, mineral ve güneş ışınlarından yararlanamaz. İlaçlama yapılırken, asıl bitkinin, toprağın ve ürünlerin insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde doğallığının korunması sağlanmalıdır.
- Uçan haşereler için kuru ilaçlama veya püskürtme ilaçlama yöntemleri uygulanmaktadır. İlaçlama yaparken, haşere türüne uygun ilaçlar, havada uzun süre tutunabilen damlacıklar şeklinde uygulanmalıdır.
- Yine burada da toprağa, canlıya zarar vermeyen Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan markalar tercih edilmelidir.
- Vektörel İlaçlama, açık havada insana zarar veren tüm canlıları yok etmek için yapılmaktadır.
- Sinek, virüs çeşitleri, kemirgenler, bit veya pire bu ilaçlamaya dâhildir.
- İlaçlama yapmadan önce, çevredeki yaşayan nüfus, tarım faaliyetleri ve hayvancılık faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.
Gaziantep Açık Alan İlaçlamasının Kuralları
Gaziantep Açık Alan İlaçlamasının Kuralları çok çeşitlidir. Gaziantep İlaçlama yapmadan önce bu kurallara uyulması gerekir.
- İlaçlama yaparken, sprey damlaları ile haşerelerin temas etmesi gerekir. Spreyin yeterli seviyede havada kalması için, püskürtme şekline dikkat edilmeli ve yeterli doz kullanılmalıdır.
- Püskürtmede damlacıkların çok büyük olmaması gerekir. Büyük damlacıklar hızlı bir şekilde yere düşeceğinden, haşerelere etki edemez. Etki ettiği haşerelere ise yüksek doz uygulanmış olur.
- Damlacıkların küçük olması durumunda etkisi azalacak ve hava akımlara ile atmosfere doğru uçacaktır.
- Bu yüzden damlacıkların büyüklükleri uygun şekilde ayarlanmalıdır.
Gaziantep Açık Alan İlaçlaması Nasıl Yapılır?
Gaziantep Açık Alan İlaçlaması, istenilen sonucu almak ve sürekliliği sağlamak için profesyonel bir ekiple yapılması gereken bir iştir. İlaçlanacak bölge incelendikten sonra, ilaçlamanın yöntemi, zamanı ve ilaçlama türü belirlenir. Yöntem ve ilaçlama için uygun sertifikalara sahip olunması gerekir. İlaçlama yöntemleri arasında, ULV ilaçlama, sıvı ilaçlama ve jel ilaçlama yöntemleri vardır. Gaziantep İlaçlama için Teknosav’la bağlantı kurduğunuzda ilk önce profesyonel ekibimiz talep edilen yerin detaylı incelemesini yapar. Var olan problemler belirlendikten sonra, kesin sonuç alacağınız ilaçlamayı gerçekleştiririz. Sonrasında bir problem yaşadığınızda, ekibimiz her zaman yanınızdadır. Dört mevsim ve Türkiye’nin her yerine ilaçlama hizmeti vermekteyiz.