Gaziantep Bağ Bahçe İlaçlaması
Gaziantep Bağ Bahçe İlaçlaması yaparken havanın sıcaklığına, rüzgârlı olup olmamasına ve ilaçlamanın bitkilere zarar vermemesine dikkat edilmelidir. Bitkilerin sağlıklı bir şekilde büyümesi, çiçek veya ürün verebilmesi için böcek ve haşerelerden korunması gerekir. Eğer korunmazsa, verdiği meyve ve sebzeler zarar görür, bulaşıcı olduğu için tüm bitkiler etkilenir ve istenilen miktarda hasat yapılamaz. Gaziantep ilaçlama yaptırmadan önce;
- Bitkilerin ekildiği toprağın sağlıklı olması gerekir.
- Bitkileri besleyen vitamin ve minarelerden yararlanılmalıdır.
- Bitkilerin etrafını kaplayan zararlı otlar, çalı ve çırpı temizlenmelidir.
- Su tüketimini azaltan ve en doğru sulama yöntemi olan damla sulama yapılmalıdır.
- Uğur böceği gibi yaralı böcekleri bağ ve bahçenizde besleyerek, zararlı olan haşerelere karşı doğal yollardan savaşılabilir.
Gaziantep Bağ Bahçe İlaçlaması Ne Zaman Yapılır?
Gaziantep Bağ Bahçe İlaçlaması ile yapılan etkin ilaçlama yöntemleriyle kısa sürede doğru sonuçlar alınabilir. Gaziantep İlaçlama için en doğru zaman ilkbahar, yaz ve sonbahardır. Rüzgârlı ve yağmurlu havalarda ilaçlama yapılamaz. Öğlen saatleri yerine sabah ve öğleden sonra ilaçlama yapılmalıdır. İlaçlamada kullanılan malzemeler, ilaçlanan yerin büyüklüğüne göre değişiklik gösterir. Genel olarak püskürtmeli makineler kullanılmaktadır. Açık alanda ilaçlama yapmak için haşereler hakkında bilgisi olan, profesyonel bir ekiple çalışmak gerekir. İlaçlama yapıldıktan sonra bitkilerle temas edilmemelidir.
Gaziantep Bağ Bahçede Görülen Haşereler
Gaziantep Bağ Bahçede Görülen Haşereler, bitkilerin yapraklarını yerler ve bitkilerin kurumasına neden olurlar. Gaziantep İlaçlama ile savaşılan zararlı böcek ve haşereler şunlardır:
- Yaprak Bitleri; bitkilerin özsuyunu emerek solmalarına neden olur. Kısa sürede yayılır ve tüm bitkileri sararlar.
- Lahana Göbek Kurdu; lahanaların yapraklarından başlayarak göbeğine kadar yer ve lahanayı çürütür.
- Tırtıllar; özellikle pamuk yapraklarını ve kültür bitkilerini yerler. Pamuğun yaprak kısımlarını ve meyveleri çok severler.
- Bozkurtlar; gündüz bitki diplerinde bekler, gece kemirmeye başlarlar. Köküyle bağı kopan bitki zamanla kurumaya başlar.
- Patates Böcekleri; kimyasal ilaçlara karşı olan bu böcekler patates yapraklarını çok severler. Kışın toprak altında yaşarlar, havaların ısınmasıyla birlikte 500’e varan yumurta bırakırlar.
- Fasulye Tohum Böceği; yumurtaları fasulye tanelerinde bırakılır, yumurtadan çıktıktan sonra ise fasulyeyi yemeye başlarlar. Yetişkin olan bir fasulye tohum böceği fasulyeden ayrılır.
- Pamuk Piresi; bitkilerin özsularını emerek solmalarına neden olur.
- Kırmızı Örümcek; ağaçların ve kültür bitkilerinin yapraklarını yiyerek beslenirler.
Gaziantep Bağ Bahçe İlaçlamasının Zorlukları
Gaziantep Bağ Bahçe İlaçlamasının Zorlukları, kapalı alan ilaçlamasıyla kıyaslandığında ortaya çıkar. Birden fazla haşere olduğu için, hepsini birbirinden ayırt etmek zordur. İlaçlama yaparken, bahçede bulunan ürünlere zarar vermemek gerekir. Gaziantep İlaçlama için Teknosav, bağ ve bahçeniz için en uygun ilaçlama yöntemlerini kullanır. Uygularımızda diğer yararlı böceklere zarar vermeyiz. Yetiştirilen meyve ve sebzeye zarar vermeden organik yöntemler kullanırız. Haşereler dışında bahçenize zarar veren tüm hayvanlar için kovucular koyabiliriz. Planlı ve sürdürülebilir ilaçlama için bizimle iletişime geçebilirsiniz.