Gaziantep Bahçe İlaçlama Neden ve Nasıl Yapılır?
Özellikle yaz dönemine girerken bahçede böcekler üremeye başlar ve bu böcekler yayıldıkça evlerin içerisine de girer. Sağlıklı bir bahçeye sahip olmanın yolu birkaç adımda mümkündür. Öncelikle bahçe bakımının çok iyi bir şekilde yapılması lazımdır. Sadece ilaçlama ile böcek ve haşerelerle mücadele edebilmek zordur. Yine, bahçe bakımını ne kadar yaparsanız yapın bir yerlerden böcekler bahçeye erişebilir ve çoğalarak rahatsız edici bir durum ortaya çıkarabilir. Bahçeyi korumak ve var olan böceklerden kurtulabilmek için ilaçlama yöntemin de doğru şekilde yapılması lazımdır. Öncelikle, açık havaya uygun ilaçlama yöntemin seçilmesi gerekir. Ayrıca, toprağa ve bitkiye zarar vermeyeceğinden emin olunan ilaçlamanın yapılmasına dikkat edilmelidir.
Bahçenden haşereleri uzak tutmak
Bahçenizin sağlıklı olmasını sağlayıcı bazı tedbirlerin mutlak alınmasına önem verilmelidir. Mesela, mineral bakımından zengin yosun ve inorganik maddelerden oluşan malç kullanılabilir. Böylece, bitkilerin hastalanması önlenir ve daha uzun ömürlü olmaları sağlanır. Ayrıca bu uygulamalar sayesinde böcekleri de bahçeden uzak tutmak mümkünleşir. Bahçede zayıf ve cansız bitkilerin sökülmesi, fazlalıkların atılması, damla sulamanın yapılmasına da önem verilebilir. ayrıca bazı böcekler bahçe için yararlıdır ve zarar verici böcekleri bahçeden uzak tutmaya yarar. Mesela, yaban arıları veya uğur böcekleri… Ayrıca, lavanta da böcek ve haşereleri bahçenizden uzak tutmaya yardımcı olabilir.
İlaçlamanın zamanı
Bahçeleri haşerelerden korumaya yönelik tedbirler alındıktan sonra ikinci bir tedbir olarak veya bahçeyi istila eden böceklerden kurtulmak için ilaçlamaya başvurulabilir. Burada dikkat edilecek bazı noktalar var. Uzman ilaçlama ekibi tarafından bahçede böcek türünün keşfi ve doğru ilaçlamanın yapılması oldukça önem ifade eder. Böylece, ilaçlamadan elde edilmek istenilen sonucun en kısa sürede alınması sağlanır. Ancak gelişigüzel bir ilaçlamadan verim alınmaz ve zaman kaybı yaşanır. Üstelik, bitkiler ve toprak da zarar görebilir.
Bahçe ilaçlamanın uygun bir zamanı vardır. İlkbahar, yaz veya sonbahar dönemleri içerisinde yapılabilir. Yağmurlu havalarda ilaçlama yapmak asla doğru değildir. Yağmur, ilacın toprağa geçmesine neden olur ve bu durumda toprak zehirlenir. Böcekler yaşamaya devam eder. Yağmur öncesi ve sonrası ilaçlama yapmamaya dikkat edilmelidir. Yine en büyük hatalardan biri, rüzgarlı bir havada ilaçlama yapmaktır. Rüzgar, ilacın uçmasına ve etkisini kaybetmesine neden olur. Bu nedenle en iyi hava koşulları takip edilerek ilaçlamanın yapılması gerekir.
Bahçenin bir kısmının ilaçlanıp, diğer bir kısmının ilaçlanmaması doğru değildir. hatta mümkün ise, komşu bahçenin de ilaçlanmasını talep edilebilir. Çünkü ilacın etkisini kaybetmesinden sonra diğer bahçelerden böceklerin bahçeye yerleşme ihtimali yüksektir. İlaçlama yapıldıktan sonra bahçenin belirli bir süre kullanılmamasına dikkat edilmelidir. İlacın bitkilere zarar veren toksinlerden oluşan ilaçlar olmaması önemlidir. Gaziantep ilaçlama tarafından bahçe ilaçlama süreci yüksek hassasiyetle yürütülür ve bahçe peyzajına zarar verilmeden süreç tamamlanır.