Gaziantep İlaçlama ve Larva Mücadelesi
Larva, böceklerin erişkinliğe gelmeden önceki halidir. Yumurta döllendikten sonra, karyon denen zarın çatlamasıyla erişkin hale gelirler. Larva halinden çıktıktan sonra her böcek bağlı olduğu familyanın adını alır. Gaziantep İlaçlama, larvaları yetiştirilen bitki ve hayvanlardan korur. Böylece hayvancılık faaliyetleri yapan kişilerin bekledikleri verimi almalarını sağlar. Larvalar bulundukları yere büyük zararlar verebilir. Zarar etmemek için, Gaziantep İlaçlama ve Larva Mücadelesi yöntemlerini kullanmak gerekir.
Sivrisinek ve Karasinek Larvası
Sivrisinek ve Karasinek Larvası için geliştirilen bazı yöntemler vardır. Gaziantep İlaçlama, tüm bu yöntemleri kullanmaktadır.
- Larva oluşmasının nedenleri araştırılmalıdır.
- Larvaları yok etmek için yapılması gerekenler belirlenmelidir.
- Kalıcı sonuçlar elde etmek için Larvasit denilen yöntem kullanılmalıdır.
- Larvasit, larvaların erişkinliğe geçmelerini engellediği gibi, sinek veya karasineklerin üremelerini de engellemektedir.
- Ayrıca üreme halindeki sinek ve karasinekler için sıcak sisleme, boyama yöntemleri de kullanılmaktadır.
Larvasit Nedir?
Sivrisinekler, hayat döngülerini sürdürmek için suya ihtiyaç duyarlar. Her sivrisinek aynı ortamda yaşayamaz. Bazıları kirli ve tuzlu suyu, bazıları ise tatlı suyu tercih ederler. Yumurtalarını koydukları yerlerde farklıdır. Bazıları su birikintilerine bazıları ise geniş su alanlarının kenarlarını tercih eder. Larvasit ikiye ayrılmaktadır. Gaziantep İlaçlama ile sıtma vektörlerini içeren takım Anopheles, dang humması ve sarı humma vektörlerini içeren takımı oluşturan Aedes üyeleri yok edilir. Anopheles türleri, kirli olmayan temiz ve tuzlu suyu tercih ederler. Suyun yanında bitki örtüsü ve aydınlık yerleri tercih eden de vardır, bitki örtüsü istemeyen ve karanlık yerleri tercih eden de. Aedes türleri, küçük hacimdeki sularda yaşamlarını sürdürürler. Bu bir araba lastiği, saksı yanı veya teneke kutu olabilir.
Uçan sineklere oranla daha fazla sayıda olan larvaların yok edilmesi için üreme alanları hedef alınmalıdır. En fazla üremenin gerçekleştiği alanlar ilaçlandığında, ergen sineklerin yok edilmesine gerek kalmamaktadır. Türlerin karışık halde yaşadığı yerlerde uygulama zor olmaktadır.
Larvaların Açtığı Zararlar Nelerdir?
Larvalar, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların olduğu yerlerde ve çöplüklerde sıkça görülmektedir. Gaziantep İlaçlama ile larvadan kurtulabilirsiniz. En sık rastlanılan Larvaların Açtığı Zararlar şunlardır:
- Sinekler, hayvan dışkısıyla beslendikleri için, çiftliklerde ve hayvan yetiştirilen mezbahalara yumurtalarını bırakırlar. Bu tür yerlerin ilaçlanması ve gerekli önlemlerin alınması gerekir.
- Sinekler, yetiştirilen hayvanların sağlıklı olmasını engeller.
- Sinekler yüzünden yeterli besini alamayan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların sütü azalır. Bu da üreticinin kazanç kaybı yaşamasına neden olur.
- Yine yeterli beslenemediği için istenilen ağırlığa ulaşamayan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışında üretici istediği kazancı sağlayamaz.
- Sineklerin bulaştırdığı hastalıklar yüzünden hayvanlar telef olmaktadır.
- Bu süreç her canlı için risk teşkil etmekte ve sağlığı olumsuz etkilemektedir.
Saydığımız tüm olumsuzluklara karşı Teknosav’dan ilaçlama hizmeti alabilirsiniz. Böylece işletmeniz herhangi bir maddi kayıp yaşamaz. Uyguladığımız doğal yöntemlerle doğayı ve çevreyi koruyor, yapılması gereken en etkili müdahaleyi uyguluyoruz.